Nieuws

 FICIE1595929779.jpg Juli 2020 - de corona richtlijnen die Care by Colour volgt

Vanaf 7 juli zijn de schilderlessen binnen weer van start gegaan. De lessen worden zo coronaproof mogelijk gegeven. Ik volg de richtlijnen van het RIVM op, daarnaast volg ik de richtlijnen van de betreffende zorginstellingen. En na de les desinfecteer ik alle materialen die we gebruiken. Als ik symptomen krijg komen de lessen te vervallen. En ik vraag ook de zorginstellingen en de contactpersonen om het te melden als een cursist symptomen heeft. Op deze manier houden we het samen zo veilig mogelijk.

Op de foto zie je het eerste schilderij dat binnen gemaakt werd, we waren zo vrolijk, dus schilderden we twee zonnen. Ik merk ook veel opluchting bij de bewoners in zorginstellingen dat het weer enigzins normaler is geworden. Geniet fijn van de zomer allemaal, en ik hoop dat we het coronaproof kunnen houden voor elkaar.
 HufmF1593973383.jpg Juli 2020 - Strijdwagen

De afgelopen weken waren er schilderlessen met een raam ertussen vanwege de corona maatregelen. We zijn bezig geweest met schilderijen van vogels, bloemen, bomen en dit schilderij op de foto een strijdwagen. We hebben deze periode overwonnen, aankomende week kunnen er weer voor het eerst schilderlessen binnen worden gegeven. Dit schilderij is nog niet af, wil je kijken hoe het eruit komt te zien, klik dan op: instagram of facebook om Care by Colour te volgen.
 Tn0Pi1592251432.jpg juni 2020 - corona update

Toen de zorginstellingen dicht gingen voelde het heel machteloos. Je weet dat de cursisten hun familie niet kunnen zien en dat de gebruikelijke dagbesteding weg valt. Samen met de activiteiten begeleiding op locatie Rhederhof van Attent Zorg en Behandeling zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. Ik ben schilderles gaan geven bij een raam, ik buiten de cursist binnen, we communiceren met een babyfoon. De activiteitenbegeleiders hebben geholpen bij het opstarten van de lessen, zodat ze de cursisten konden begeleiden als het emotioneel of moeilijk zou zijn. Na het wennen aan de situatie geef ik nu weer les in aangepaste vorm tijdens de coronacrisis. Niet meer helemaal hetzelfde het zijn rare en ook nare tijden maar de schilderlessen zijn weer gezellig, leuk en leerzaam.
 Izx0k1592248470.jpg mei 2020 - Corona 

De zorginstellingen gingen dicht, en toen? Ik ben knuffeltjes, kaartjes en activiteiten materiaal gaan maken en heb deze in pakketjes verstuurd naar de cursisten in de zorginstellingen. Je kunt niet veel, maar misschien geeft het wat steun.

Maar nu is er nieuws, op dit moment ben ik weer in contact met een paar cursisten. En ben ik onder bijzondere omstandigheden weer lessen aan het opstarten, want ik kan nog niet naar binnen. Contact maken met een raam tussen ons in, ik buiten, de cursist binnen. We maken verbindingen met telefoon en wifi. De omstandigheden zijn niet leuk, maar tegelijk hebben we er heel veel zin in.
 Y7A3m1538054235.jpg september 2018 – Waterpret tijdens de schilderles

Vroeger als kind was het met warm weer zo fijn om met water te kunnen spelen, en nog steeds denk ik dat het fijn is om tijdens temperaturen van meer dan 30 graden met water bezig te zijn. Tijdens de schilderlessen afgelopen zomer was het vaak erg warm dus wat doe je dan? Veel water! De cursisten leerden glaceren. Glaceren is een techniek waarmee je kleuren kunt mengen door hele waterige verf in lagen over elkaar te zetten. Er werden ook mooie abstracte schilderijen met waterige verf gemaakt. Door het water liepen de kleuren door elkaar heen met verrassende resultaten. Maar ook in de onderwerpen zag je het water vaak terug komen zo hebben we forellen in bergbeken, een sloep in het water, onderwater werelden en enorme zeeën geschilderd.

Ben je benieuwd hoe deze schilderijen eruit zien? Volg ons dan op www.instagram.com/carebycolour
 OxsLS1525952496.jpg mei 2018 - Expositie 'Herinneringen' schilderijen van Corrie Nienhuis

Corrie Nienhuis exposeert tot 2 juni in het petit café van boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Zij volgt schilderlessen bij Mirjam Bakker van Care by Colour.

Mirjam Bakker: "Corrie Nienhuis schildert haar herinneringen. Als ze aan een nieuw schilderij begint heeft ze al een beeld in haar gedachten. Ze weet precies de kleuren te omschrijven, over elk detail heeft ze nagedacht. Soms zitten er hele kleine details in het schilderij waarvan ze vraagt of ik die dan wil schilderen, omdat ze dit door haar beperkingen nu niet meer zelf kan. Ze vertelt dan heel precies hoe het eruit moet komen te zien. Elk schilderij is een echte Corrie Nienhuis; herinneringen vanuit haar gedachten met verf op papier gezet."

U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden van de boekhandel Jansen & de Feijter: http://www.eenpassievoorboeken.nl

Het artikel in de Gederlander kunt u hier lezen: http://agenda.gelderlander.nl
 NDCAT1510222490.jpg november 2017 - de Pauw alzheimer special

Jeroen Pauw heeft een mooie uitzending over dementie gemaakt. Een hele erge rot ziekte, maar ook mooi om te zien dat het creatieve gedeelte van het brein vaak zo goed blijft functioneren. Dit zie ik tijdens de schilderlessen voor mensen met dementie ook.

Het programma werd afgesloten met een heel mooi muzikaal optreden van jazzpianist Louis van Dijk. Van Dijk is zelf ook patiënt. Hieronder de link waar je de fragmenten over dementie terug kan zien.

https://pauw.bnnvara.nl/nieuws/de-pauw-alzheimer-special-in-vogelvlucht
 H8VHC1505765240.jpg september 2017 - Schilderijen van cursisten

De afgelopen week zijn de cursisten geïnspireerd door de herfst. Als u het leuk vind om het werk van de cursisten van Care by Colour te volgen. Like dan onze facebook page. Klik hierop om door te gaan naar de page.
 VNKw91457698305.jpg Maart 2016 - De kracht van kunst!

Met plezier heb ik de afgelopen week aan vier verschillende doelgroepen een schilderles gegeven over het schilderen van bloemen: licht dementerenden, volwassenen met somatische beperkingen, zwaar dementerenden en volwassenen.

Er werden tulpen, een bloemenzee, een waterlelie, een sneeuwklokje en nog meer bloemen geschilderd. Ieder kon dit op zijn/haar eigen manier doen, doordat er verschillende beeldende technieken en materialen in gezet werden.

In het weekend daarvoor ben ik bij een opvanglocatie voor vluchtelingen geweest, om mee te werken bij een kunstworkshop voor kinderen door de stichting de Vrolijkheid. Met gebruik van de universele taal van kunst hebben we lol en mooie kunstwerken gemaakt met de kinderen.

Het was een leerzame week om lessen aantepassen op de specifieke doelgroep, en voor ieder individu op zich. Elke doelgroep vraagt een andere benadering, maar allemaal kunnen we zelf kunst maken, ieder op zijn/haar eigen manier.
 4Zg3G1454501279.jpg Februari 2016 - Het belang van activiteiten voor mensen 

Vandaag in het nieuws een artikel over het belang van activiteiten voor mensen in de zorg. Zeker voor mensen die moeite hebben zelf hun dag in te delen. Verveling tast de persoonlijke levenssfeer van mensen aan concluderen onderzoekers.
Klik op deze link voor het volledige artikel: www.nos.nl
 9WSv71452002487.jpg Januari 2016 - Gelukkig Nieuwjaar

Care by Colour wenst u een kleurrijk 2016, met veel mogelijkheden!

De eerste schilderlessen van 2016 zijn van start gegaan. Op deze foto ziet u een schilderij dat tijdens de eerste les van dit jaar gemaakt is. Wilt u kijken wat uw mogelijkheden op het gebied van kunst zijn? Neemt u dan contact op met Mirjam van Care by Colour.
 Qvzlt1450988005.jpg December 2015 - Feestdagen 2015

Care by Colour wenst u warme feestdagen en een gelukkig 2016!

Hartelijke groet, Mirjam
 aPylY1450803338.jpg december 2015 Schilderlessen Rhederhof

Afgelopen herfst zijn er veel schilderijen gemaakt op locatie Rhederhof (Rheden). In het nieuwe jaar gaan we van start met een nieuwe serie lessen, u kunt zich daar nu voor aanmelden! woont u op de Brink of in het Veerhuis dan kunt u zich ook aanmelden. Voor meer informatie of het aanvragen van het aanmeldformulier: kunt u me bellen of een bericht sturen.
 LtIPX1447084809.jpg november 2015 Website online

Vanaf vandaag is de website van Care by Colour online.
Op deze site kunt u lezen over Care by Colour, het aanbod van Care by Colour bekijken en u kunt de nieuwsontwikkelingen volgen.