Over Care by Colour

Bij een schilderworkshop liep een 93 jarige man achteraf jubelend weg:
“Ik heb een nieuwe hobby, ik heb een nieuwe hobby”.

Kunst is een verrijking in het leven van veel mensen, maar wat als je een lichamelijke beperking hebt en wel graag teken- of schilderles zou volgen, maar je kunt niet naar een schildercursus? Wat als schilderen je hobby is maar je krijgt last van dementie en je kunt niet zelfstandig schilderen? Voor deze mensen brengt Care by Colour teken- en schilderlessen thuis, in het woon-zorgcentrum en op andere zorg locaties.

De lessen zijn maatwerk. Care by Colour sluit aan bij de mogelijkheden en interesses van de cliënt. Daardoor zijn de lessen te volgen door mensen die moeite hebben met hun geheugen en mensen die moeite hebben met bewegen. Zoals mensen met dementie, somatische beperkingen of een andere chronische ziekte.

De schilderlessen van Care by Colour worden gegeven door Mirjam Bakker.

Over Mirjam Bakker:

Ik woon in het dorpje Rheden. Als ik aan de ene kant de straat uit loop kom ik bij een meer en de rivier de IJssel. Als ik aan de andere kant de straat uit loop kom ik in het hoogste gebied van de Veluwe, heuvels met paarse heiden en vaak zie je er ook wilde dieren. Ik geniet van de natuur, ik hou van lange wandelingen, de rust en de natuur inspireert mij.

Tijdens mijn studie aan de kunstacademie AKI (Enschede) leerde ik over schoonheid en kunst. En over de kracht die vanuit werken vanuit je hart komt. Ik studeerde af in de richting tekenen, schilderen en grafiek.

Daarna haalde ik mijn docentbevoegdheid. Tijdens deze opleiding verdiepte ik mij in het onderwerp levensloop en de ontwikkeling van de mens, van geboorte tot en met de ouderdom. Ik liep stage aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Daar gaf ik lessen materiaalvaardigheden aan studenten van de creatieve therapie opleiding.

Over het ontstaan van Care by Colour:

Na de docentenopleiding ging ik schilderen met mensen in zorginstellingen en kreeg ik veel ervaring in het schilderen met mensen die verschillende zorgindicaties hebben, zoals mensen met dementie en mensen met somatische beperkingen. Ik zag hoe deze mensen opleefden van het schilderen. Vanuit die ervaring is Care by Colour ontstaan. Care by Colour brengt kleur met liefdevolle zorg voor mensen.

 Aws5d1505568809.jpg